Per pagina:

Bedrijfswagen

Een bedrijfswagen is de omschrijving voor een voertuig dat er voor is om diverse soorten goederen van A naar B te vervoeren. Een bedrijfswagen ofwel een grote bestelbus of kleine bakwagen mag een totaal maximaal toegestane gewicht hebben van 3,5 ton. Hierdoor hoeft de chauffeur van dit voertuig. geen groot rijbewijs te hebben maar is rijbewijs B voldoende. De meeste bedrijfswagens hebben een cabine met 2 of 3 zitplaatsen en een separate laadbak en worden gebruikt in de sectoren zoals de bouw, service en techniek, koerierdiensten, catering en voor consumptiegoederen (vis en vlees, groente) die gekoeld moeten worden. Er zijn ook nog type bedrijfswagens die zijn uitgevoerd met een laadklep. Het personenvervoer (ook ambulance) tot maximaal 8 personen onder ook in deze categorie maar dan is het voertuig uiteraard uitgerust met meer zitplaatsen.

Bij de bekende auto verhuurbedrijven zoals Europe Car en Sixt worden vaak de bedrijfswagens verhuurd voor verhuizingen van particulieren maar ook voor het vervoeren / verplaatsen van o.a. bedrijfsinventarissen.

Alle bekende bedrijfswagens zoals de Mercedes Sprinter, Volkswagen Transporter en Crafter, Renault Master, Ford Transit, Nissan Capstar, Mitsubishi, en Fiat Ducato zijn vertegenwoordigd op Trucktrader.nl, vaak tweedehands maak ook nieuw!

Copyright © 2021 - Trucktrader Benelux B.V.