Per pagina:

Oplegger

De trailer is een oplegger die wordt voortgetrokken door een trekker (zie omschrijving onder de rubriek trekker) en heeft een maximale lengte van 12 meter, een hoogte van 4 meter en mag max een breedte van 2,55 (2,60 voor koeloplegger) meter hebben. Door middel van de koppelschotel van de trekker wordt de aanhanger/oplegger aangekoppeld. Dit samengestelde voertuig bestaande uit een oplegger/trailer en een trekker noemt men in de volksmond ook wel een trailer/opleggercombinatie.

De oplegger kan bestaan uit enkel of dubbele wielen (dubbel lucht) en kan met enkel of met meerdere assen zijn uitgevoerd. Wanneer de trailer of oplegger is afgekoppeld dan kan deze zelfstandig staan door middel van handmatig bedienbare of automatische hydraulische bedienbare standaards De trailer ofwel de oplegger is er in diverse soorten uitvoeringen zoals daar zijn de dubbeldeksoplegger, huiftrailers, cool of vries trailers, coiloplegger, schuifvloertrailers, plywoodopleggers, kipopleggers, megaoplegger en de schuifzeiloplegger. Voor elk soort transport is er dus een specifiek soort trailer of oplegger.

De trailer of oplegger heeft identieke carrosserie als die van een vrachtwagen maar heeft meer lading capaciteit dan die van een reguliere vrachtwagen of aanhanger. De koel vries trailers zijn er voor consumptiegoederen die aan bederf onderhevig zijn, de tautliners voor het laden en lossen vanaf de zijkanten, de schuifvloer oplegger voor goederen die los gestort worden zoals aardappels en graan en andere landbouwproducten, zand en steenkool, een coiloplegger voor het vervoeren van staaldraad.

Alle trailers en opleggers van o.a. Krone, Schmitz, Samro en Fruehauf kunt u op onze site Trucktrader.nl opzoeken en vinden.

Copyright © 2021 - Trucktrader Benelux B.V.