Scania truck configurator

Gepubliceerd op: 22 februari 2017 Scania truck Configurator

De nieuwe technieken ondersteunen gebruikers bij het ontwerpen van hun eigen unieke Scania truck. Met deze unieke online Scania truck configurator kan iedereen zijn eigen persoonlijke Scania samenstellen. Scania hanteert al vele jaren maatwerk middels een krachtig modulair specificatiesysteem. Hierdoor kan met een relatief beperkt aantal componenten tot in detail de juiste truck voor de juiste toepassing worden gespecificeerd. U weet direct waar u aan toe bent en ziet

Nú is deze systematiek doorgezet naar een krachtige online specificatie tool die via www.scania.nl terug te vinden is. (https://www.scania.com/nl/nl/home/products-and-services/configurator.html) Klanten kunnen via de Scania Configurator al het nodige voorwerk doen wanneer zij zich aan het oriënteren zijn voor een nieuwe truck.

Klik hier voor de configurator van Scania

Voor het samenstellen van de droom-Scania zijn er binnen de configurator twee uitgangspunten:

De Scania truck configurator zelf ontdekken

U start in de online configurator vanuit een aantal basis productkeuzes en kunt dan steeds verder in detail de gewenste truck samenstellen. Het detailniveau is indrukwekkend en getoetst aan de realiteit. Zo is er bijvoorbeeld alleen al de keuze uit zo’n 145 kleuren voor de cabine. Daar mee komt u natuurlijk snel tot een unieke geheel eigen stijl Scania.

De mogelijkheid om je te laten begeleiden

Bij deze optie wordt u, na de basis productkeuzes, gevraagd een aantal gedetailleerde vragen te beantwoorden, zoals. maximum gewicht, toestand van de wegen, verwachte kilometrages, topografie, verkeer, maximale snelheid en nog veel meer opties. Dan zal het systeem de meest geschikte truck voorstellen op basis van de verstrekte informatie. Deze kan daarna verder naar wens geheel naar eigen wens en eisen gepersonaliseerd worden.

Ongeacht het uitgangspunt waarvoor de bezoeker bij het samenstellen van de unieke Scania Truck kiest, zal men in staat zijn om de uitrusting, motoren, kleuren, bekleding en accessoires te kiezen. Als de uiteindelijke keuze is gemaakt kan deze worden opgeslagen als een PDF-bestand. Dit kan de uitgebreide en goed doordachte basis vormen voor een eventueel gesprek met een van Scania’s Account managers. Deze kunnen u aanvullend adviseren om tot een voor u best passende model te komen.